Meniu

Statiunea Eforie Sud

Statiunea Eforie Sud



Eforie Sud este o statiune estivala integrata orasului Eforie, aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei, in judetul Constanta, pe fasia de litoral cuprinsa intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol, 6-20 m peste nivelul marii, la 5 km distanta de Eforie Nord si la 19 km distanta de Constanta.

Clima este marina, cu veri fierbinti (temperatura medie in luna iulie depaseste 22°C) si ierni blande, cu strat subtire de zapada (temperatura medie in ianuarie este de 0°C). Precipitatii scazute (cca 400 mm anual). Vara, nebulozitatea fiind minima, soarele straluceste 10-12 ore pe zi. 

Factorii de cura naturala sunt clima marina, apa marii (clorata, sulfatata, sodica, magnesiana, hipotonica - mineralizare medie: 15,5 gr). 
Plajele intinse, cu nisip fin, sunt ideale pentru aerohelioterapie si talasoterapie, in vreme ce pe malul Lacului Techirghiol functioneaza o baza de tratament in aer liber unde se pot face impachetari cu namol si bai in lac. Statiunea Eforie Sud este indicata atat pentru petrecerea vacantei cat si pentru tratamentul unor afectiuni cum ar fi dureri reumatismale, anumite forme de dermatoza, hipotiroidie, limfatism, anemie secundara, rahitism, decalcifiere, slabiciune fizica, stari de dupa fracturi ale oaselor membrelor inferioare, hipoovarism pubertal etc. Aici exista un sanatoriu pentru copii cu afectiuni reumatologice, cu regim permanent, care trateaza indeosebi slabiciunea fizica si rahitismul.

In Eforie Sud se poate ajunge:
- pe sosea: 18 km sud de Constanta pe DN39 (E 87) si 25 km Nord de Mangalia
- pe calea ferata: 17 km sud de Constanta pe linia Constanta-Mangalia, gara Eforie Sud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu