Meniu

Transportul animalelor - CFR CALATORI


Animalele, pãsãrile, reptilele, pestii si insectele vii nu pot fi transportate, de regulã, în vagoanele de cãlãtori.

  
 Exceptii: 

  În vagoanele de cãlãtori pot fi primiti la transport câini însotiti.     Transportul câinilor însotiti, este admis numai pentru cei prevãzuti cu botnitã, tinuti în lesã pe podeaua vagonului, în compartimente, în vagoane la clasa a 2-a, dacã nici un cãlãtor nu protesteazã.
În caz de obiectii ridicate de cãlãtori, agentul operatorului de transport feroviar public de cãlãtori sau organul de control, în cazuri bine justificate, poate interzice cãlãtoria cu aceste animale.  Cãlãtorul, proprietar al câinelui, este obligat sã mentinã curãtenia pe toatã durata cãlãtoriei, având asupra sa materiale de igienizare, în caz contrar va fi tratat conform reglementãrilor legale în vigoare.

        Câinii, pisicile si animalele mici, purtate pe brate, precum si pãsãrile mici în colivii se pot transporta fãrã platã, dacã nici un cãlãtor nu protesteazã.  În caz de obiectii ridicate de cãlãtori, agentul operatorului de transport feroviar public de cãlãtori sau organul de control, în cazuri bine justificate, poate interzice cãlãtoria cu aceste animale.
  Tariful de transport al unui câine se încasează cu un bilet bianco în valoare de 50% din tariful tren Regio, clasa a 2-a, pentru un adult, pe acelaşi parcurs.     În caz de obiecţii din partea celorlalţi călători, personalul de tren va îndruma călătorul, proprietar al câinelui, împreună cu câinele, în alte compartimente sau la capătul culoarului. Pentru un câine care este transportat în vagoanele de călători fără a se prezenta biletul de călătorie se eliberează bilet de călătorie eliberat în tren la tarif integral de taxare în tren, corespunzător rangului trenului şi distanţei kilometrice pe care circulă călătorul, proprietar al câinelui.

www.cazarecuanimale.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu